pengreep

Het verhaal achter Crayon Rocks®

Het verhaal achter Crayon Rocks® Wist jij dat Crayon rocks worden gemaakt op een berg in Kentucky en dat de producent en bedenker van dit krijtje een voormalige leerkracht is, inmiddels met pensioen, en met hart voor mensen en de wereld om haar heen nog steeds werkt aan de verspreiding van dit bijzondere schrijfgerei? Wij geven je een klein kijkje achter de schermen.

Waarom een ontspannen pengreep zo belangrijk is...

Waarom een ontspannen pengreep zo belangrijk is... Om te kunnen leren is plezier in wat je leert een voorwaarde. Ook leren veel kinderen spelenderwijs en uit zichzelf door juiste begeleiding en goede passende materialen. Als er factoren in de weg zitten om iets aan te leren, verdwijnt de motivatie. In dit verhaal het belang van goed teken- en schrijfgerei.

Hoe gebruik je Crayon Rocks?

Hoe gebruik je Crayon Rocks? We krijgen vaak enthousiaste reacties over Crayon Rocks en de werking van het krijtje op de pengreep ontwikkeling bij jonge kinderen en bij kinderen met motorische problemen. In deze blog vertellen wij je over het ontstaan van Crayon Rocks® en hoe je ze kunt gebruiken. In opvolgende blogs leer je meer over een zwakke pengreep en manieren hoe je je kind kunt ondersteunen. En natuurlijk over fantastische mogelijkheden met 32 unieke kleuren.

Acht redenen die wijzen op een zwakke pengreep

Acht redenen die wijzen op een zwakke pengreep Wij zouden het zo fijn vinden als elk kind de mogelijkheid heeft om zonder stress en tegenzin een eigen verhaal op papier te tekenen of te schrijven. Veel kinderen ervaren kramp bij het schrijven en tekenen wat vaak wordt veroorzaakt door een verkeerde houding of grip. De zin om te tekenen en te leren schrijven verdwijnt dan en toch onderschatten we als ouders en leerkrachten deze oorzaken regelmatig.