Privacyverklaring

Privacyverklaring 
ImmenZ vof

Versie van 22 mei 2018.

Je wilt je ook online vrijelijk kunnen bewegen

Bedankt voor je bezoek aan een van onze websites www.opzijnplek.nl, www.immenz.nl en/of www.naturalearthpaint.eu waar helderheid een groot goed is. Bij nadere interesse meld je je aan voor de nieuwsbrief of je doet een aanvraag voor een vrijblijvende offerte of een ander verzoek. Daarbij laat je online sporen na en/of persoonlijke gegevens achter.

Dat vraagt om bewust informeren en beveiligen

Als onderneming zijn wij (ImmenZ vof, zijn eigenaren en medewerkers) verplicht je te informeren over de omgang met je persoonsgegevens. Wat ermee gebeurt, met welk doel, en hoe ze worden bewaard en beveiligd. Dat staat verwoord in deze privacyverklaring. Deze dient beknopt, transparant, begrijpelijk en gemakkelijk toegankelijk te zijn. Die waarden liggen dicht bij wat wij -onder meer- willen uitstralen met ons bedrijf (levensverreikend, eerlijk, transparant, open en verbindend). Een prettige communicatie vinden wij belangrijk, zonder te vervallen in moeten en verplichten!

Je gegevens worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief gebruiken wij je gegevens alleen voor dat doel. Het staat je elke keer vrij om af te melden met een duidelijk afmeldlink. Als je per mail informatie aanvraagt, dan blijft dat in ons e-mailbestand totdat je probleem of vraag is opgelost. Sommige klantenservice aanvragen blijven maximaal 12 maanden bewaard. Daarna worden ze zorgvuldig verwijderd. Doe je bij ons een bestelling op een van onze websites, dan moeten wij jouw gegevens bewaren om te gebruiken voor de afhandeling van je bestelling. Wij hebben met alle samenwerkende bedrijven zoals o.a. websiteprovider Lightspeed, Myparcel en Mollie Payments aparte verwerkingsovereenkomsten gesloten die je privacy waarborgen. Heb je jezelf aangemeld voor een account, dan blijven je gegevens in ons systeem zolang je zelf niet aangeeft daaruit te willen worden verwijderd. Welke gegevens dat zijn tref je hieronder meer gedetailleerd aan.

Over welke persoonsgegevens gaat het precies?

Doordat je de website bezoekt, een contactformulier invult, en/of gebruik maakt van de diensten van ImmenZ vof, worden je persoonsgegevens verwerkt: voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, bankgegevens, IP-adres (het adres vanaf waar de website is bezocht, oftewel de gebruikte internetverbinding) en gegevens over je activiteiten op de website. 

Waarom worden die opgevraagd?

Om contact met je op te nemen en om onze dienstverlening te kunnen uitvoeren (een aankoop, offerte aanvraag of vraag over duurzaam opgroeien). We gebruiken je naam en contactgegevens logischerwijs om contact te onderhouden en je te informeren over relevante, aan de aankoop of vraag gerelateerde zaken. Alle informatie die je per mail deelt, slaan we zorgvuldig op. Telefonisch gedeelde informatie wordt niet schriftelijk vastgelegd, tenzij een overeengekomen afspraak met betrekking tot je aankopen of vraag. Deze zal dan weer volgens e-mail of via een aankoopbevestiging wordt vastgelegd. Je gegevens worden tevens verwerkt om nieuwsbrieven te versturen of je anderszins te informeren over onze bedrijfsactiviteiten. Ook worden ze gebruikt om bezoekersgedrag te analyseren ter verbetering van ons aanbod.

Wat gebeurt er niet met je gegevens?

Je gegevens worden niet verkocht aan anderen. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen, noch voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen (dat wil zeggen, door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenkomst van een mens).

Worden je gegevens met derden gedeeld?

Ja, uitsluitend als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitoefening:
– bank, vanwege de verwerking van betalingen
– belastingadviseur, vanwege inzage in facturen met adresgegevens
– websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren en bestellingen
– nieuwsbriefsoftware, voor de digitale nieuwsbrief
– Google Analytics, voor de analyse van bezoekgegevens website
Met deze ‘verwerkers’ zijn verwerkersovereenkomsten gesloten die jouw privacy weer waarborgen.

Nieuwsbrief

Onderaan iedere nieuwsbrief vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of om je af te melden.

Wat gebeurt er terwijl je surft?

Technische en functionele cookies worden gebruikt om onze websites naar behoren te laten werken en het gebruiksgemak te garanderen. Daarnaast worden via Google Analytics algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres.

Cookies – laat ze voor je werken

Een cookie is een klein en eenvoudig tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer of mobiele apparaat. Via de instellingen van je internetbrowser kun je je afmelden voor cookies (niet meer opslaan), alle eerder opgeslagen informatie verwijderen, en een melding laten geven bij verzending van een cookie. Let er wel even op dat sommige websites minder goed kunnen functioneren als je alle cookies uitschakelt.

 

Google Analytics – op privacy-vriendelijke wijze

Daarmee wordt bezoek- en klikgedrag op de website geanalyseerd. Die informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten en verwerkt in rapporten over het functioneren van de website. Op de websites van Google en Google Analytics vind je hun privacybeleid met meer informatie.

Dit verzamelen van gegevens gebeurt op een privacy-vriendelijke manier; het unieke klantgedeelte van het IP-adres hebben we geanonimiseerd, ‘gegevens delen’ is uitgezet, en er wordt geen gebruik gemaakt van een combinatie van andere Google-diensten met Google Analytics.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Hier hebben wij geen invloed op.

Je gegevens zijn goed beveiligd

Wij nemen de bescherming van je gegevens serieus. Je gegevens worden niet online opgeslagen (‘in the cloud’), maar op onze eigen beveiligde server. Onze computers zijn met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd, en de website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url. Ons personeel heeft getekend voor het waarborgen van de privacy van onze klanten en relaties.

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor je gegevens worden verzameld. Concreet: de e-mailgegevens van klanten en prospects, worden niet langer dan een jaar bewaard, tenzij het contact herhalend is. De gegevens van potentiële cliënten worden niet langer bewaard dan 12 maanden indien er geen overeenkomst tot stand komt. Er is een uitzondering: net zoals elke ondernemer zijn wij wettelijk verplicht onze administratie, inclusief facturen met adresgegevens, tien jaar te bewaren.

Klopt er iets niet, wil je je gegevens inkijken of laten verwijderen?

Neem contact op en we maken het voor je in orde, uiterlijk binnen drie werkdagen. Mocht je er aanleiding toe zien, dan kun je bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem ook dan contact op via:

ImmenZ vof
Arthur van Schendelpad 6, 2343KN Oegstgeest,
Magazijn en kantoor Veerpolder 19-015, 2361KX Warmond

KvK 28108326
www.immenz.nl
www.opzijnplek.nl
www.naturalearthpaint.ee
info@immenz.nl
+31 6 28510050

Dank voor het lezen. Groet!

Sacha Grootenboer, Bram Zaalberg, eigenaren ImmenZ